Havenmedewerkers aangehouden voor invoeren van 58 kilogram cocaïne

Twee medewerkers van een havenbedrijf zijn aangehouden op de Maasvlakte in Rotterdam. Zij worden verdacht van het invoeren van cocaïne. Ook werd een derde verdachte is aangehouden.

De verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de verdachten 14 dagen langer vast blijven zitten.

De twee havenmedewerkers van 21 jaar uit Rotterdam worden ervan verdacht dat zij tijdens hun werkzaamheden cocaïne haalden uit containers die zij moesten monitoren. Vervolgens legden zij die verdovende middelen in hun privé auto’s, om deze aan het einde van hun dienst het haventerrein af te smokkelen. De derde aangehouden persoon, een 20 jarige man uit Rotterdam, zou op de uitkijk hebben gestaan. In dit onderzoek is 58 kilogram cocaïne onderschept.

Tijdens de aanhouding trof de politie naast de drugs een vuurwapen in de smokkelauto aan. Daarnaast is bij een huiszoeking nog eens ruim tweehonderdduizend euro cash aangetroffen en meerdere kilo’s cocaïne en hash. De verdachten zitten in volledige beperkingen. Het HARC-team heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →