SP wil opheldering over voornemen OM Den Haag strafzaken te schrappen door gebrek aan capaciteit

De SP wil van minister Yesilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) horen of nog voorkomen kan worden dat strafzaken in Den Haag niet worden behandeld vanwege een gebrek aan capaciteit bij het OM en de rechtspraak.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag wil wegens capaciteitsproblemen strafzaken gaan schrappen, berichtte Omroep West. Kamerlid Michiel van Nispen (SP) wil weten in welke andere regio’s dit nog meer dreigt te gebeuren. “Zag u dit aankomen? Sinds wanneer bent u hiervan op de hoogte?”

Ook vraagt het Kamerlid aan de minister hoe wordt geselecteerd welke strafzaken geschrapt zullen worden en hoe de betrokken partijen hierover worden geïnformeerd.

Investeren

“Deelt u de mening dat ‘slachtofferloze delicten’ niet bestaan? Waarom wordt er bijvoorbeeld voor gekozen ontnemingszaken niet te behandelen? Erkent u dat dit pijnlijk en onrechtvaardig is, omdat misdaad niet mag lonen, maar ook onverstandig omdat dit (misdaad)geld uitstekend gebruikt zou kunnen worden om te investeren in OM en rechtspraak?”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →