Politie werkt noodgedwongen met verouderd tapsysteem

De politie werkt al drie jaar met een verouderd systeem om communicatie af te tappen, omdat een nieuw systeem niet werkt. Het vorige systeem wordt echter over drie maanden uit de lucht gehaald, aldus NRC.

Met het nieuwe systeem dat in 2019 is aangekocht zijn volgens de krant al vanaf het begin problemen met het verzamelen, opslaan en vindbaar maken van getapte data. Tot dusver is het niet gelukt deze problemen op te lossen, ondanks nauwe samenwerking met de leverancier.

De politie maakt daarom noodgedwongen gebruik van het bestaande systeem, dat al sinds 2010 wordt gebruikt. In die periode betekende ’tappen’ nog vooral gesprekken afluisteren, maar tegenwoordig zijn complexere data van smartphones en apps die daarop staan belangrijker. Het systeem is dus verouderd en valt bovendien vaak uit.

Daar komt bij dat de leverancier eind 2022 stopt met het verouderde systeem. Als de problemen met het nieuwe systeem dan niet zijn opgelost, zit de politie volgens NRC zonder tapsysteem.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →