Schiphol schrapt duizenden vluchten tot maart 2023

Schiphol laat tot eind maart 2023 minder passagiers vertrekken die in Nederland opstappen. In de vakantieweken gaat het om gemiddeld vijftigduizend personen, in de overige weken 46.000.

Volgens de luchthaven wordt eind december wel bekeken of er vanaf eind januari grotere aantallen passagiers mogelijk zijn. Het aanhouden van een maximum aantal reizigers zou noodzakelijk zijn voor de veiligheid van medewerkers en reizigers en voor de betrouwbaarheid van het luchthavenproces.

De grootste gebruiker van Schiphol, KLM, zegt tegen de NOS dat hiermee ‘de maat vol is’. De luchtvaartmaatschappij spreekt over een uitzichtloze situatie. Er zijn al sinds mei structureel problemen op Schiphol, onder meer door een tekort aan beveiligers.

Vakbond FNV zegt het besluit van Schiphol te steunen. “Schiphol kampt met een personeelstekort. Dat moet je eerst oplossen, voordat je kan denken aan meer vluchten”, aldus Joost van Doesburg van de bond.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →