Geslaagde ADI Expo 2022 in Stadion Galgenwaard in Utrecht

Met als thema ‘van product naar geïntegreerde oplossingen’ vond donderdag de jaarlijkse ADI Expo plaats in Stadion Galgenwaard in Utrecht. Eindgebruikers hebben over het algemeen vooral interesse in de oplossingen die producten bieden. ADI helpt beveiligingsinstallateurs op verschillende manieren bij het realiseren van oplossingen voor specifieke vraagstukken van klanten.

“We kijken daarbij actief verder dan enkel het invullen van de productvraag, met als doel een beter sluitend advies te kunnen geven”, vertelde algemeen directeur Koen de Rooij van ADI in de Benelux bij de aftrap van de ADI Expo. Het projectteam van de distributeur ondersteunt installateurs op afstand of desgewenst op locatie bij grotere aanvragen, zoals bouwprojecten. Daarbij is dikwijls meer dan een discipline nodig. Het in 2015 opgerichte projectteam is inmiddels gegroeid tot zeven leden. Daarnaast is er een technical support team met zes medewerkers in de Benelux.

Voorraadbeheer

In de huidige onzekere tijden is voorraadbeheer belangrijker dan ooit, benadrukte Koen de Rooij. “In de Benelux beschikken we over een ongeëvenaarde voorraad en deze is in de afgelopen jaren fors verhoogd. Inmiddels liggen er in ons Benelux-magazijn producten ter waarde van meer dan 20 miljoen euro. Ons doel is om van de ‘core range’ producten altijd een voorraad te hebben voor een minimum van vijftig dagen. Door het opbouwen van grotere buffers, kunnen we eventuele vertragingen in levertijden opvangen.”

De eerste editie van de ADI Expo vond in 2006 eveneens plaats in het stadion van FC Utrecht. Hoe de beveiligingsbranche sindsdien is veranderd, was te zien op de drukbezochte beursvloer. Toonaangevende fabrikanten demonstreerden de nieuwste technologie voor inbraak- en branddetectie, toegangscontrole en videobewaking. Exposanten waren onder meer 2N, AG Neovo, Alarmtech, Avigilon, Axis Communications, Bandit mistgeneratoren, Bosch Security, CQR, CDVI, Dahua Technology, Detectortesters, Eaton, Hanwha Techwin, Hikvision, Honeywell, IoT Unlimited, Maasland, Milestone Systems, Nedap, Optex, Qognify, RISCO, Takex, TEF, Texecom, Toshiba, Western Digital en Yuasa.

Videoanalytics

De ontwikkelingen op het gebied van videoanalytics gaan snel en de nauwkeurigheid wordt steeds beter voor bijvoorbeeld betrouwbare herkenning van gezichten en kentekens. Camera’s leren steeds sneller en beter en zijn breder toepasbaar dan enkel voor beveiliging. Voorbeelden zijn heatmaps voor marketing en camera’s voor automatische procescontrole. Ook worden zoekfuncties steeds sneller en geavanceerder, waardoor relevante camerabeelden in een mum van tijd zijn gevonden.

Op het gebied van toegangscontrole werd duidelijk dat integratie met bijvoorbeeld videobewaking inmiddels standaard is, dat toegangscontrole in de cloud bezig is aan een sterke opmars en ook touchless toegangscontrole snel terrein wint. Een trend in brandbeveiliging zijn slimme melders, branddetectie met camera’s en de toenemende cloudfunctionaliteit van systemen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →