Leden Veiligheidsbranche stemmen voor, maar cao-akkoord kan vooralsnog niet worden uitgevoerd

De leden van de Nederlandse Veiligheidsbranche hebben in meerderheid voor het onlangs bereikte cao-akkoord gestemd. Doordat afgelopen week een meerderheid van leden van CNV tegen de afspraken stemde, kan het akkoord vooralsnog niet worden uitgevoerd.

De beveiligingsbedrijven spraken hun teleurstelling uit over de tegenstem van de leden van CNV en roepen de cao-partijen op om een uitweg te vinden uit de ontstane impasse.

Het cao-akkoord werd bereikt in onderhandelingen tussen vakbonden FNV, De Unie en CNV en de Nederlandse Veiligheidsbranche. De leden van FNV en De Unie stemden wel in met het akkoord. Doordat de afspraken vooralsnog niet kunnen worden uitgevoerd, ontstaat onduidelijkheid over onder andere de loonsverhoging die beveiligers op 1 januari 2023 krijgen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →