Bedrijfsleven meer bezorgd over cyberaanvallen dan ooit

Bedrijven maken zich meer zorgen dan ooit om het slachtoffer te worden van een cyberaanval waarbij data wordt gelekt en bestanden worden gegijzeld. Steeds meer werknemers werken thuis en hun soms slecht onderhouden (privé)computers zijn kwetsbaar als aanvalspunt voor hackers. Afwijkend gedrag moet snel worden gedetecteerd om een potentiële aanval te voorkomen, maar minstens zo belangrijk is het dat binnen de organisatie goed geregeld is hoe moet worden gereageerd als er zich toch incidenten voordoen. Dat bleek uit meerdere onderzoeken waarvan de resultaten werden gepresenteerd tijdens de vakbeurs TBX in de Jaarbeurs Utrecht.

DIT IS EEN PREMIUM ARTIKEL
Wil je alle artikelen kunnen lezen? Abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle premium artikelen. Neem een digitaal abonnement of log in.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →