Geheime camera in loods leidt tot aanhoudingen drugshandel

Dankzij een geheime camera in een loods in Koudekerk aan den Rijn zag de politie eind december vorig jaar hoe vier mannen bezig waren een grote lading pillen in een auto te laden. Er werden vijf mannen aangehouden, waarvan twee maandag voor de rechter stonden.

De loods was eerder in het jaar bij de politie in beeld gekomen als verdacht. In december werd heimelijk een camera geplaatst waarmee het bezit van harddrugs werd vastgelegd. De verdachten die maandag voor de rechter stonden, zijn een man van 48 en een man van 46 jaar, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij worden ervan verdacht dat ze verborgen ruimtes hebben ingebouwd in auto’s, waarin de drugs konden worden verstopt en vervoerd.

De mannen zijn meerdere keren te zien op de camerabeelden. Ze waren druk in de weer met twee auto’s die er stonden, met slijpen, lassen, bedraden, stofferen. Volgens het OM blijkt uit de beelden overduidelijk dat ze bezig waren geheime ruimtes in de auto’s te maken.

300.000 pillen

Op 28 december 2021 was op de camera’s te zien hoe er met zakken pillen werd gesleept. Die werden in een auto geladen. Toen door de politie werd ingegrepen waren onder meer de twee verdachten in de loods aanwezig. Er werden 300.000 pillen aangetroffen in de loods.

Het OM eiste tegen de twee mannen 30 maanden cel. Over twee weken doet de rechter uitspraak. De drie andere verdachten komen laten nog voor de rechter. Het gaat dan om de huurder van de loods en twee mannen die worden verdacht van handel in de drugs.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →