Optex introduceert nieuwe FlipX Advanced sensoren voor hoog beveiligde omgevingen

Optex heeft na de FlipX Standard indoor detectoren nu ook de nieuwe Grade 3 FlipX Advanced serie gepresenteerd. De FlipX-detectoren hebben een op maat gemaakte pyro-elektrische sensor voor betere prestaties die mensen en (huis)dieren kan onderscheiden.

Ook is de detector uitgerust met een unieke draaibare lens om zowel brede als smalle detectie te bieden in één enkele sensor. Door de lens 180 graden te draaien, kan de sensor worden gebruikt om smalle of lange gebieden zoals een gang of magazijngangen tot 24 meter te beveiligen, of een breed, open gebied zoals een lobby of een dure winkel tot 15 meter (85 graden).

Voor een hoger beveiligingsniveau zijn de Advanced modellen bovendien voorzien van intelligente infrarood anti masking, welke zowel de PIR- als de microgolfsensoren beschermt en een waarschuwing genereert als ze worden afgedekt. De detector is tevens uitgerust met extra algoritmen om een stabiele detectie te garanderen en ‘valse’ alarmen te verminderen.

De dubbel geleidende afscherming vermijdt hinderlijke alarmen veroorzaakt door veranderingen van licht, temperatuur of radiofrequentie-interferentie (RFI). De Advanced sensoren beschikken hiernaast ook over een ‘super hoge PIR-gevoeligheid’ modus, die indien ingesteld, de sensoren in staat stelt een stabiele en zeer betrouwbare detectie te handhaven, zelfs wanneer het temperatuurverschil tussen de mens en de omgeving zeer klein is. Dit zorgt voor betere detectieprestaties voor locaties met een hoog beveiligingsrisico, waar gemiste alarmen onaanvaardbaar zijn.

Volgens Masaya Kida, Managing Director voor Optex EMEA, is de geavanceerde technologie achter FlipX Advanced ideaal voor hoog beveiligde binnen omgevingen. “De draaibare lens is een tijdbesparende en kosteneffectieve oplossing die installateurs twee sensoren in één biedt voor zowel brede als smalle detectie binnen alle hoog beveiligde omgevingen, waaronder banken, hoogwaardige detailhandel, logistiek en hoogwaardige woontoepassingen.”

“Als Grade 3 detector kan FlipX Advanced naadloos worden geïntegreerd met inbraakalarm- en controlesystemen. Onze geavanceerde pyro-detector is ontworpen aan de hand van omvangrijk onderzoek naar de behoeften van onze klanten. Deze zorgt voor zeer nauwkeurige en betrouwbare detectieprestaties binnenshuis, zodat elke poging tot inbraak, onbevoegde toegang of diefstal snel en nauwkeurig kan worden geïdentificeerd om mensen, eigendommen en waardevolle activa te beschermen.”

De sensoren hebben een slank en compact ontwerp, met flexibele montagehoogte opties (tussen 2-3 meter), wat betekent dat ze naadloos passen in de esthetiek van gebouwen en gebouwen met hogere plafonds. Voor een snelle en eenvoudige installatie heeft de FlipX Advanced een goed zichtbare LED, een aansluitblok voor eenvoudige bedrading en een EOL plug-in weerstandsbus.

FlipX Advanced is beschikbaar als PIR-model (FLX-A-AM) en voor meer uitdagende binnen omgevingen als een dual-technologie (PIR en microwave) model (FLX-A-DAM). Deze laatste is uitgerust met de robuuste Tough MOD 2 microgolfmodule van Optex. Deze zorgt voor de duurzaamheid van de sensor in veeleisende omgevingen, met name in een vochtig klimaat en voor hogere detectieprestaties door de microwave af te stemmen op het PIR-detectiegebied.

Na de introductie van dit tweede model in de FlipX serie, is Optex van plan om begin 2023 nog meer modellen uit te brengen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →