Nieuwe bulletcamera met Deep Learning van Axis

Axis Communications heeft een nieuwe bulletcamera ontwikkeld met een Deep Learning-processor (DLPU) om intelligente toepassingen op basis van Deep Learning on the edge mogelijk te maken. De camera is gebouwd op de nieuwste system-on-chip en wordt vooraf geïnstalleerd met AXIS Object Analytics, wat op basis van specifieke behoeften detectie en classificatie van mensen, voertuigen en soorten voertuigen mogelijk maakt.

De AXIS P1465-LE maakt deel uit van de onlangs bijgewerkte AXIS P14-serie en levert een uitstekende beeldkwaliteit met forensische details in 2 MP tot 60 fps. Deze serie biedt nu een reeks ARTPEC-8 bulletcamera’s met een resolutie van 2 MP tot 4K, waaronder de AXIS P1467-LE en P1468-LE. Ook de AXIS P1455-LE met een resolutie van HDTV 1080p tot 60 fps is onderdeel van deze serie.

De AXIS 1465-LE bulletcamera is ideaal voor diverse bewakingsscenario’s en is voorzien van Lightfinder 2.0, Forensic WDR en OptimizedIR om onder alle lichtomstandigheden realistische kleuren en veel details te leveren. Met behulp van edge-to-edge technologie kan hij ook verbonden worden met een netwerkluidspreker van Axis om tweeweg-audio mogelijk te maken. Bovendien is hij verkrijgbaar in twee varianten met de volgende lenskeuze: een 9 mm groothoeklens voor de bewaking van grote gebieden en een 29 mm telelens voor bewaking van op afstand.

Deze robuuste buitencamera is bestand tegen windsnelheden van 50 m/s. De IP66/67-, NEMA 4X-, en IK10-classificeringen maakt hem bestand tegen stof, regen, sneeuw en schokken. Daarnaast helpen ingebouwde cybersecurity-functionaliteiten met het voorkomen van ongeoorloofde toegang en het beveiligen van het systeem. De Axis Edge Vault houdt bijvoorbeeld de Axis apparaat-ID veilig en vereenvoudigt de autorisatie van Axis-producten in het netwerk.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →