Beveiliger raakt baan kwijt na rijden onder invloed alcohol

Een beveiliger die onder invloed van alcohol heeft autogereden, raakt deze maand zijn baan kwijt. De kantonrechter in Amsterdam ontbindt zijn arbeidsovereenkomst. Daardoor is zijn beveiligingspas ingetrokken en mag hij niet meer als beveiliger werken.

Omdat zijn werkgever de beveiliger niet meer mag laten werken, kan van het beveiligingsbedrijf niet worden verwacht dat de arbeidsovereenkomst wordt voortgezet, aldus de rechter. Het ontslag wordt daarom uitgesproken op de h-grond, ook wel restgrond genoemd.

Hoewel alcoholverslaving een ziekte is en iemand daarom niet mag worden ontslagen, staat dit de ontbinding niet in de weg omdat de ontbinding is gebaseerd op het intrekken van de beveiligingspas, waardoor de beveiliger niet meer mag werken. Dat staat los van de ongeschiktheid wegens ziekte.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →