Aanhoudingen bij rellen voetbalfeesten na WK-winst Marokko

In enkele grote steden was het dinsdagavond onrustig na de WK-winst van Marokko op Spanje. De ME moest ingrijpen bij rellen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Een agent in Rotterdam liep gehoorschade op. Op verschillende plaatsen zijn relschoppers gearresteerd, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In Den Haag werden tien aanhoudingen verricht. Politieagenten en andere hulpverleners werden bekogeld met zwaar vuurwerk en bakstenen. Een personenauto reed in op agenten. Die konden op tijd wegspringen. Ook werd een motorrijder van de politie belaagd. Na half elf werd het rustiger op straat.

In Amsterdam zag de politie hoe relschoppers op auto’s dansten en vuurwerk gooiden naar hulpverleners, trams en bussen. In de hoofdstad zijn tien mensen aangehouden. Ook in Utrecht was de sfeer onder de voetbalfans aanvankelijk goed, maar sloeg die rond negen uur ’s avonds om. In de wijk Lombok werd de politie te paard ingezet.

De meeste voetbalfans in Rotterdam waren volgens de politie aan het feesten. Het was druk, maar beheersbaar. Een klein aantal mensen koos ervoor om zich toch te misdragen. Een agent heeft gehoorschade opgelopen nadat een vuurwerkbom werd afgestoken. Bij station Rotterdam Centraal is zwaar vuurwerk gegooid naar omstanders. Hiervoor heeft de politie zeven personen aangehouden. Verspreid over de avond zijn in de stad Rotterdam in totaal zo’n 35 mensen aangehouden voor onder andere gooien met vuurwerk, het niet tonen van een legitimatiebewijs en belediging.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →