12 procent extra voor beveiligers horeca en evenementen

Beveiligingspersoneel voor evenementen en horeca aan de onderkant van het loongebouw krijgt een loonsverhoging van ruim 12 procent vanaf 2023. Dat hebben de sectie evenementen en horecabeveiliging van de Nederlandse Veiligheidsbranche en vakbond LBV afgesproken.

De werkgevers in de evenementen en horecabeveiliging hopen dat de nieuwe cao-afspraken het werken in de sector aantrekkelijker maakt. Ook in de horeca- en evenementenbeveiliging is een tekort aan personeel.

De grootste loonstijging komt terecht bij personeel in de laagste loonschalen, omdat die profiteren van de verhoging van het minimumloon op 1 januari volgend jaar. Naast afspraken over lonen kwamen de partijen ook overeen dat alle corona-crisismaatregelen definitief worden afgeschaft en dat afroepkrachten gaan deelnemen aan de pensioenregeling van de sector.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →