Voldoende agenten en inzet drones tijdens jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling mag er op veel plekken weer vuurwerk worden verkocht en afgestoken. Ondanks de personeelstekorten zijn er volgens de politie voldoende agenten op de been. De Mobiele Eenheid, hondengeleiders en arrestatie-eenheden staan klaar om in te grijpen.

In Driebergen is op oudjaarsavond een zogeheten NSGBO jaarwisseling actief (Nationale Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden), die de situatie landelijk in de gaten houdt. Verder maakt de politie in de aanloop naar oud en nieuw daar waar mogelijk gebruik van drones. In een aantal gemeenten is daarmee de afgelopen jaren geƫxperimenteerd. Relschoppers en vandalen konden daarmee goed worden gevolgd.

De politie ziet oud en nieuw als ‘ultieme test’, stelt Peije de Meij, coƶrdinator jaarwisseling bij de politie. “Als vuurwerk afsteken opnieuw veel letsel, ellende en schade wordt veroorzaakt, kunnen wij als politie niet anders dan blijven aandringen op een landelijk vuurwerkverbod. Daar zullen we ons bij de politiek hard voor maken.”

Knallers en vuurpijlen zijn verboden. Dat helpt volgens de politie om de oudjaarviering rustiger en veiliger te laten verlopen. Dit jaar is er extra aandacht voor zwaar explosief voor consumenten verboden vuurwerk.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →