Juwelierszaak in Amsterdam blijft voorlopig gesloten wegens gevaar voor de openbare orde

Een juwelierszaak in Amsterdam-West moet de deuren voorlopig dicht houden. De burgemeester sloot het pand voor onbepaalde tijd omdat er een ernstig gevaar voor de openbare orde zou zijn.

Een verzoek om de winkel te heropenen, is naar het oordeel van de voorzieningenrechter in Amsterdam terecht afgewezen. De burgemeester verwees daarbij naar twee bestuurlijke rapportages waaruit blijkt dat in 2021 twee explosies en een beschieting hebben plaatsgevonden bij de juwelier. Ook verrichtte de politie in 2021 onderzoek in de woning van de exploitant en haar ex-man omdat zij werden verdacht van witwassen.

De burgemeester wees het verzoek om de zaak het heropenen af, omdat het risico op herhaling te groot is. De burgemeester mocht op de informatie van de politie afgaan en uit de rapportages blijkt dat het voldoende aannemelijk is dat, gelet op de aard en de ernst van het incident, het risico op herhaling groot is, aldus de voorzieningenrechter.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →