Meerdere agenten gewond tijdens jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling zijn in meerderde gemeenten agenten bekogeld met zwaar vuurwerk, met verwondingen en gehoorschade als gevolg. Massale openbare ordeverstoringen bleven uit.

De politie moest in verschillende gemeenten hulpverleners assisteren bij onder meer het blussen van branden. Ook waren er veel kleinere ongeregeldheden, waarbij volgens de politie kort ingrijpen vaak volstond. Er zijn tientallen aanhoudingen verricht, vooral in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Bij meerdere incidenten in Den Haag raakten meer dan tien agenten gewond. Een aantal van hen moest naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Ook in Helmond moesten agenten naar het ziekenhuis, na belaagd te zijn met knalvuurwerk. Een van hen liep gehoorschade op. Verdachten zijn aangehouden. Ook in onder meer Zeist, Geleen en Breda werden politie en brandweer met zwaar vuurwerk bestookt.

ME

Grote ordeverstoringen konden worden voorkomen, onder meer door snel ingrijpen van de ME. Dat gebeurde bijvoorbeeld in Groningen, Culemborg en Krabbendijke. In de twaalf gemeentes met een vuurwerkverbod, trad de politie voornamelijk op bij excessen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →