Amsterdam verlengt cameratoezicht in zes buurten met een jaar

Het bestaande cameratoezicht in zes buurten in Amsterdam wordt verlengd met een jaar. Volgens de gemeente blijven de camera’s in de buurten nodig door de aanhoudende onveiligheid.

Het gaat volgens lokale omroep AT5 om onder andere de Diamantbuurt, Jan Evertsenstraat, de Burgemeestersbuurt en de Buiksloterweg. In de Diamantbuurt zouden bewoners onder meer drugsgebruik en -handel, geluidsoverlast door scooters, pesterijen en intimidatie door jongeren ervaren. Afgelopen zomer werd brand gesticht en vond er een explosie plaats in de buurt.

In de Jan Evertsenstraat zouden veel mishandelingen en winkelovervallen plaatsvinden, terwijl in de Burgemeestersbuurt volgens de gemeente het aantal meldingen en registraties door de politie ‘zo goed als gelijk’ zijn gebleven ten opzichte van een jaar eerder.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →