Verzekeraars schatten particuliere schade jaarwisseling op 10 miljoen euro

De particuliere verzekerde schade van de jaarwisseling komt uit op 10 miljoen euro, aldus een eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars. De werkelijk verzekerde schade ligt aanmerkelijk hoger vanwege medische kosten en claims op zakelijke verzekeringen.

Zo loopt de schadelast van onder meer de branden in Veghel (voormalig kerkgebouw), de eendenfokkerij in Ermelo en een aantal scholen in Amsterdam en Utrecht in de miljoenen, maar dit valt niet onder de schatting.

De schatting is gebaseerd op de eerste claims die verzekeraars op oudejaarsavond en 1 januari registreren en op het incidentenoverzicht van de Stichting Salvage. Het definitieve, gevalideerde schadebedrag kan pas in het navolgende jaar worden vastgesteld.

De schatting beperkt zich tot verzekerde schade die onder de dekking valt van particuliere opstal-, inboedel-, en autoverzekeringen (allrisk en beperkt casco). Medische kosten en schadebedragen voor bedrijven, scholen/kinderdagverblijven en overheidseigendommen zijn niet bekend en worden dus niet meegenomen in deze schatting.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →