Automobilist na ‘ANPR-hit’ vast voor bezit harddrugs

Een 29-jarige inwoner uit Hilversum zal zich zijn korte bezoek aan Baarn nog wel even herinneren. Zijn voertuig werd maandag geregistreerd door het cameratoezicht (ANPR) en dat bleek niet voor niets. De man had een forse hoeveelheid drugs bij zich en werd aangehouden.

Surveillerende agenten kregen de melding dat een voertuig door een ANPR-camera (Automatic Number Plate Recognition) in Baarn was geregistreerd. Korte tijd later zagen zij het voertuig rijden en hielden de bestuurder staande. De 29-jarige man uit Hilversum gedroeg zich nerveus. Toen de agenten doorvroegen, stapte hij uit en zette het op een rennen. Onderweg gooide hij een plastic tas weg.

De agenten achtervolgden de man te voet en konden hem achterhalen. In de tas bleken circa honderd zakjes met harddrugs te zitten. De man werd daarop aangehouden. De drugs, geld en twee mobiele telefoons zijn in beslag genomen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →