Waardevolle metadata versnellen forensisch onderzoek in Genetec Security Center

Axis Communications heeft een nieuwe versie ontwikkeld van AXIS Forensic Search for Genetec met betere metadata, waaronder objectattributen en objecttype. De toepassing is ontworpen om forensisch onderzoek te versnellen en zorgt ervoor dat grote hoeveelheden videobeelden efficiënt kunnen worden doorzocht, hersteld en gedeeld zonder dat hiervoor een server nodig is.

Met AXIS Forensic Search for Genetec versie 2.0 is het mogelijk om een bepaald voertuig doelgericht te identificeren op basis van kleurattributen. Naast kleur kunnen de metadata-attributen ook objectvormen beschrijven, zoals kentekenplaten en gezichten van mensen. Door metadata-attributen te gebruiken voor de vorm van kentekenplaten is het mogelijk om voertuigen zonder kentekenplaat op te sporen. Door koppeling aan een bewakingsmonitor zijn menselijke gezichten te detecteren en binnen bounding boxes te markeren.

De edge-based, serverloze oplossing levert metadata die als zoekcriteria gebruikt kunnen worden in Genetec Security Center. VMS-operators besparen er aanzienlijk tijd en kosten mee tijdens het uitvoeren van forensisch onderzoek. De analysetijd gaat letterlijk van uren naar minuten.

AXIS Forensic Search for Genetec opereert aan de edge, levert bruikbare inzichten en is beschikbaar voor een groeiend aantal Deep Learning-camera’s van Axis. AXIS Forensic Search for Genetec versie 2.0 is vanaf nu beschikbaar.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →