Intelligente cloud videosystemen Ava Security en smart sensoren bij PG Security Systems

Cloudgebaseerde video management software, intelligente videoanalyse en smart sensoren. Tijdens het ‘Listen to the future’ seminar woensdag in Ridderkerk introduceerde PG Security Systems de innovatieve oplossingen van Ava Security en Disruptive Technologies.

Ava Security is gespecialiseerd in beveiliging met Deep Learning pro-actieve analyse van videodata, gebaseerd op de cloud. Het in 2018 opgerichte bedrijf werd begin vorig jaar overgenomen door Motorola Solutions, het moederbedrijf van onder meer Avigilon en Pelco. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen.

De kern van Ava Security is de intelligente Cloud VMS met (optionele) analytics. Ava Security biedt een uitgebreide reeks camera’s met modellen voor uiteenlopende toepassingen, van compacte domecamera’s, 5MP of 4K bullets, een Fisheye model tot een 12MP panoramische 360 graden camera. Alle camera’s beschikken over kunstmatige intelligentie voor video en audio en zijn eenvoudig te installeren en configureren voor connectie met de cloud.

Smart Recording

De zogenoemde cloud-connector is een server-based oplossing voor onder andere ‘3rd-party’ camera’s. Er is een ruime keus uit specifieke cloudabonnementen waarmee passende toepassingen zijn te bieden. Doordat camerabeelden in de cloud worden opgeslagen blijven deze ook bij diefstal en schade op locatie altijd beschikbaar. Met de Smart Recording-mogelijkheid kunnen ongebruikelijke activiteiten en gebeurtenissen worden opgeslagen die de aandacht van operators waard zijn.

Omdat het Aware data en cloud platform van Ava Security een open platform is, zijn er veel mogelijkheden voor integratie met sensoren van andere fabrikanten om daarmee een complete beveiligingsoplossing te bieden. Zo is een compleet toegangscontrolesysteem met videoverificatie toe te passen in de Ava Cloud, maar ook integratie met kentekenherkenning, het real-time monitoren van kentekens en voertuigen op bijvoorbeeld een parkeerplaats of bedrijventerrein is mogelijk.

Sensoren

Tijdens het seminar was ook te zien hoe videobeveiliging in de cloud is te combineren met slimme sensortechnologie zoals de sensoren van Disruptive Technologies. Sensoren voor onder andere temperatuurmeting, het meten van de vochtigheid en luchtkwaliteit in ruimtes, maar ook de bezettingsgraad van werkplekken en vergaderruimtes in bijvoorbeeld kantoren en het monitoren van audio met classificaties maken slim gebouwbeheer mogelijk.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →