IDIS breidt assortiment uit met reeks Edge AI-camera’s

De 5MP domes en bulletcamera uit de nieuwe reeks Edge AI-camera’s van IDIS worden geleverd met de krachtige IDIS Deep Learning Engine aan boord. De high-definition DirectIP camera’s voldoen aan de Amerikaanse NDAA richtlijn en beschikken over tot 98 procent nauwkeurige objectdetectie en -classificatie.

Hierdoor zorgen ze voor minder valse alarmen, verbeterde beveiliging en veiligheid en voegen ze waarde toe aan hun beveiligingsactiviteiten. De Edge AI-mogelijkheden ondersteunen operators bij het detecteren van objecten zoals mensen, gezichten en voertuigen en verbeteren de beeldkwaliteit. AI-functies omvatten lijnoverschrijding, inbraak- en objectdetectie, detectie van rondhangen en gezichtsdetectie.

De nieuwe 5MP domes (DC-D4537RXA en DC-D4537HRXA) en bulletcamera (DC-T4537HRXA) worden geleverd zonder voorafgaande of doorlopende licentiekosten. Ze combineren kunstmatige intelligentie met IR-LED (infrarood) tot 40 meter om nauwkeurige detectie van bewegende objecten mogelijk te maken door ruis te verminderen in omgevingen met weinig licht. De camera’s beschikken daarnaast over IDIS Smart Failover, True WDR, H.265, IDIS Intelligent Codec en PoE.

De camera’s zijn met name handig voor klanten die zeer nauwkeurige waarschuwingen en meldingen willen, precies waar ze die het meest nodig hebben. Door zeer nauwkeurige detectie te richten op kwetsbare perimeters, toegangs- en parkeerterreinen voor voertuigen, in- en uitgangen en gevoelige of risicovolle locaties.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →