Kamervragen over rol voor stadsmariniers tegen toenemende criminaliteit

Kunnen naar Rotterdams voorbeeld in alle grote steden stadsmariniers worden ingezet om de politie te ondersteunen bij het aanpakken van de toenemende (jeugd)criminaliteit? Dat wil Wybren van Haga (Groep Van Haga) weten van minister Yesilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid.

Aanleiding voor de Kamervragen is berichtgeving door De Telegraaf over een toename van brandstichting, vernielingen en ingegooide ruiten bij schoolgebouwen waarbij door het hele land de afgelopen jaren voor vele tonnen aan schade is veroorzaakt.

“Wat vindt u van het feit dat Maarten Brink van de politievakbond ACP er voor waarschuwt dat de wijkagent door het tekort aan agenten juist steeds minder in de wijk is? Hoe krijgt u de wijkagent zo snel als mogelijk weer op volle sterkte terug in de wijken?”, vraagt Van Haga, die van de minister een gedetailleerd antwoord verlangt.

Opvoedcursus

“Wilt u ouders van jongeren die de boel willens en wetens slopen naast het betalen van de schade ook verplicht op opvoedcursus sturen?”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →