138 bekeuringen en 13 aanhoudingen tijdens controle stationsgebied Utrecht

Tijdens een integrale controle in en rondom het stationsgebied Utrecht door de politie met diverse partners zijn dertien aanhoudingen verricht en 138 bekeuringen uitgedeeld. Een groot aantal van de bekeuringen zijn uitgedeeld voor onder andere zwartrijden, het nuttigen van alcohol, het zich niet kunnen identificeren, de vreemdelingenwet en verkeersovertredingen zoals mobiel bellen.

Drie verdachten werden opgepakt voor openlijke geweldpleging. Ook werden er twee aanhoudingen verricht voor winkeldiefstal en een voor zakkenrollerij. Verder zijn er twee personen gecontroleerd die gesignaleerd bleken te staan in een strafzaak.

Beveiligingsbedrijven

De controle is onderdeel van een maandelijkse reeks en is een samenwerking tussen de politie, Toezicht en Handhaving gemeente Utrecht, boa’s van vervoersbedrijven Qbuzz, Keolis en Syntus, boa’s van de NS en de beveiligingsbedrijven Trigion en MAAT. Alle deelnemende partners werken tijdens de actie vanuit hun eigen domein, taakstelling, opdracht en bevoegdheden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →