Douane vindt weer 607 kilo cocaïne, nu tussen de ananassen

Tijdens een controle door de douane in de Rotterdamse haven is woensdag een partij cocaïne ontdekt in een koelcontainer met ananas. De container was afkomstig uit Guatemala en bestemd voor een bedrijf in Capelle aan de IJssel.

Douaniers troffen 24 jute balen met pakketten aan achter de containerdeuren. In totaal verwijderden zij 607 pakketten uit de balen. De ontvanger in Capelle aan de IJssel lijkt niets met de smokkel te maken te hebben, aldus het OM.

Het HARC-team, een inmiddels 27 jaar oud samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het OM in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →