Genetec door CVE-programma erkend als CVE Numbering Authority

Genetec is door het Common Vulnerabilities and Exposures (CVE)-programma geautoriseerd als CVE Numbering Authority (CNA). Het CVE-programma heeft als doel het identificeren, definiëren en catalogiseren van openbaar gemaakte cybersecurity kwetsbaarheden.

Het programma wordt gesponsord door het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het U.S. Department of Homeland Security en wordt beheerd door MITRE Corporation, in samenwerking met stakeholders uit de internationale industrie, de academische wereld en overheden.

Een gecentraliseerd systeem en proces voor het catalogiseren van cybersecurity kwetsbaarheden moet onder meer software developers, fabrikanten van devices en IT-teams helpen om snel informatie over kwetsbaarheden te achterhalen en te correleren om systemen te beschermen tegen aanvallen.

Cyberhygiëne

IT- en cybersecurity professionals gebruiken de CVE Records om zich ervan te verzekeren dat ze het over hetzelfde issue hebben en om hun activiteiten om kwetsbaarheden aan te pakken, te coördineren en te prioriteren. Dit leidt tot sneller beheer van kwetsbaarheden in een vroeg stadium, betere coördinatie en effectievere cyberhygiëne.

Als partner van het Common Vulnerability and Exposures (CVE) programma is Genetec gemachtigd om CVE Records te publiceren en zo consistente beschrijvingen van kwetsbaarheden te communiceren. Het gebruik van deze gestandaardiseerde en openbaar gemaakte CVE Records kan aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen opleveren.

“Dat Genetec een erkende CVE Numbering Authority is geworden, is een weerspiegeling van onze voortdurende inzet voor sterke cybersecurity practices. Doordat we nu deel uitmaken van een internationale community waarop vertrouwd wordt voor het identificeren, catalogiseren en publiceren van kwetsbaarheden, kan Genetec kwetsbaarheden bekendmaken zodat deze snel kunnen worden aangepakt. Dit biedt onze klanten meer zekerheid dat hun fysieke beveiligingsoplossingen beschermd zijn en voldoen aan hoge cybersecurity normen”, aldus Christian Morin, CSO & Vice President Product Engineering bij Genetec Inc.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →