Meldkamers Arnhem, Hengelo en Apeldoorn gemigreerd naar nieuwe Meldkamer Oost-Nederland

De meldkamers in Arnhem, Hengelo en Apeldoorn zijn gemigreerd naar de nieuwe Meldkamer Oost-Nederland. Alle 112-telefoontjes worden voortaan behandeld door centralisten van ambulance, brandweer en politie op de nieuwe meldkamer in Apeldoorn. De meldkamers in Arnhem, Hengelo en de oude locatie Apeldoorn zijn gesloten.

Dinsdagochtend werden stapsgewijs alle systemen en processen op de oude meldkamers afgesloten en gelijktijdig opgestart in de nieuwe meldkamer in Apeldoorn. Om 15.30 uur ’s middags werd daar het eerste 112-telefoontje ontvangen. Volgens de politie zijn tijdens de migratie geen oproepen gemist.

Het samengaan van de drie meldkamers in Oost-Nederland is onderdeel van een landelijke ontwikkeling, waarin gewerkt wordt aan een netwerk van tien identiek functionerende meldkamers binnen de Landelijke Meldkamer Samenwerking.

Door de uniforme werkwijze en het gebruik van één ICT-systeem, kunnen meldkamers elkaars noodmeldingen nog eenvoudiger overnemen als dat nodig is. De meldkamer Oost-Nederland is de zevende meldkamer die is aangesloten op het landelijke netwerk.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →