Mijlpaal voor jubilerend ONVIF: 25.000 producten conform profielen

Wereldwijd voldoen meer dan 25.000 beveiligingsproducten aan een of meer profielen van ONVIF. De organisatie, die standaarden ontwikkelt voor op IP gebaseerde beveiligingsproducten, viert met deze mijlpaal het vijftienjarig jubileum.

Sinds de oprichting in 2008 is het aantal producten die voldoen aan de richtlijnen van ONVIF, die zijn omschreven in meerdere profielen, consistent gegroeid. De eerste profielen had destijds betrekking op IP-camera’s, video management software en netwerk video recorders.

Inmiddels is het aanbod conforme producten veelzijdiger dan ooit. Voorbeelden zijn intercoms voor toegangscontrole en videobewaking, camera’s met kentekenherkenning, drones en diensten zoals Video Surveillance as a Service (VSaaS). Het onderschrijft volgens ONVIF de meerwaarde van beveiligingsproducten en de voordelen die de cloud heeft te bieden.

Volop in ontwikkeling

“ONVIF heeft veel bereikt in de eerste vijftien jaar, maar ons werk is beslist nog niet voltooid”, aldus Leo Levit, voorzitter van het ONVIF Steering Committee. “Video analytics, kunstmatige intelligentie, de cloud en het Internet-of-Things (IoT) zijn volop in ontwikkeling. De rol van ONVIF op het gebied van standaardisatie voor deze toepassingen zal alleen maar groter worden.”

De afgelopen jaren heeft ONVIF meerdere profielen gepubliceerd voor video analytics en integratie met IoT-systemen. Een voorbeeld is ONVIF Profiel M voor het verwerken van metadata en analytics. Systeem integratoren en eindgebruikers kunnen hiermee eenvoudig het uitwisselen van metadata regelen tussen componenten van verschillende fabrikanten, waaronder camera’s, video management systemen en andere softwareplatforms.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →