Videoguard breidt assortiment uit met Hanwha Vision

VideoGuard heeft het assortiment camera’s uitgebreid met de modellen van Hanwha Vision. De apparatuur wordt ingezet om geavanceerde en veeleisende oplossingen te kunnen bieden met het beveiligingsplatform Security Center van Genetec.

“Hanwha Vision is wereldwijd een belangrijke speler en ook in de Benelux groeien we snel”, vertelt Jonathan de Chateau, Business Development Manager bij Hanwha Vision. Ook algemeen directeur Richard Nass van VideoGuard ziet deze ontwikkeling. Beiden constateren dat er steeds meer vraag komt naar oplossingen met hardware van Hanwha en software van Genetec.

Er is volgens De Chateau duidelijk sprake van een bepaalde synergie die in veel landen goed werkt en die Hanwha en VideoGuard ook in de Benelux willen uitrollen. “Wij zien dat Genetec veel gevraagd wordt door Hanwha-gebruikers, terwijl andersom Genetec merkt dat veel klanten Hanwha-producten willen gebruiken. Daar komt bij dat onze camera’s 100 procent NDAA-proof zijn en dus overal gebruikt mogen worden.”

Er is volgens De Chateau sprake van diepe integraties op het gebied van kunstmatige intelligentie. “Onze camera maakt bijvoorbeeld een foto van een kenteken, die in Genetec verwerkt wordt. Het productportfolio matcht goed, maar je moet ook iemand hebben met kennis van de producten, die de inhoud ingaat. Dat is wat VideoGuard doet. Die gaan echt de diepte in en het helemaal testen.”

Hanwha heeft een team van pre-sales in heel Europa dat helpt bij de ontwerpfase en met de kennis van VideoGuard, vooral op het gebied van Genetec, en de kennis van Hanwha in pre- en after-sales vormen de bedrijven samen een partnership met klanten van de distributeur. Dat omvat onder andere advisering, firmware updates en andere vormen van ondersteuning.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →