Minder wielerkoersen wegens tekort aan motoragenten

Een nog onbekend aantal wielerwedstrijden in Nederland kan dit jaar geen doorgang vinden. De politie kampt met een tekort aan motoragenten en wil de beschikbare capaciteit niet inzetten voor het bewaken van de veiligheid op wielerparcoursen.

Er zullen koersen verdwijnen, terwijl andere wedstrijden een nieuwe datum krijgen of het parcours inkorten naar bijvoorbeeld een aantal omlopen op een afgesloten circuit.

Wielerbond KNWU zegt ‘overvallen’ te zijn door het besluit, meldt de NOS. Bovendien wordt de politiebond ‘onbehoorlijk bestuur’ verweten, omdat de wielerbond pas tijdens het lopende seizoen ge├»nformeerd is.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →