Man veroordeeld voor stiekem filmen in doucheruimte Marechaussee

De militaire kamer heeft een ex-militair veroordeeld voor het stiekem filmen in een dames douche- en kleedruimte in het gebouw van de Koninklijke Marechaussee in Den Bosch. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Ook moet hij een taakstraf van 100 uur verrichten en 750 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

De man maakte tijdens gedurende ruim een jaar stiekem filmopnames in een dameskleedkamer. Het was hem specifiek om een vrouwelijke collega te doen. Uit haar verklaring blijkt dat zij hier veel last van had. De man maakte ook opnames van andere vrouwen. Die waren op momenten geheel of gedeeltelijk naakt in beeld.

De militaire kamer neemt het de man kwalijk dat hij op verregaande wijze inbreuk heeft gemaakt op de privacy van het slachtoffer en de andere vrouwen. Ook rekent de militaire kamer het de man aan dat hij doordacht lijkt te hebben gehandeld, kijkend naar de grote hoeveelheid beeldmateriaal en de lange periode waarin is gefilmd. Dit terwijl van de man – als militair en werkend bij de Koninklijke Marechaussee – juist een integere houding mag worden verwacht.

Contactverbod

Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van drie jaar en hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man een forensische behandeling ondergaan. De reclassering zal daar toezicht op houden. Verder legt de militaire kamer aan de man een contactverbod met het slachtoffer op.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →