Opnieuw aanhouding in moordzaak Peter R. de Vries

De recherche heeft een 29-jarige man aangehouden in zijn cel in de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op Peter R. de Vries in juli 2021. De man was al gedetineerd tot vijf jaar gevangenisstraf voor de handel in harddrugs en vuurwapens.

De man maakt vermoedelijk deel uit van het crimineel samenwerkingsverband dat zich onder andere bezig heeft gehouden met de moord. Aan de verdachte zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De rechtszaken tegen vijf verdachten lopen inmiddels bij de rechtbank Amsterdam. Deze zaken worden tegelijk behandeld met de rechtszaken tegen de twee mannen die ervan verdacht worden de uitvoerders te zijn van de moord.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →