Snelrecht voor geweld tegen boa’s in Sittard-Geleen

Een 29-jarige man uit Brunssum, die vorige week dinsdag is voorgeleid aan de rechter-commissaris, staat woensdag al op een snelrechtzitting bij de Limburgse politierechter. De man wordt verdacht van mishandeling, bedreiging en belediging van twee boa’s van de gemeente Sittard-Geleen.

De boa’s wilden op 4 april een last onder dwangsom uitreiken aan de verdachte, maar troffen niemand thuis op zijn adres in Geleen en lieten een brief achter. Een dag later overhandigden de boa’s alsnog persoonlijk de betreffende brief. Daarop mishandelde de verdachte een van de boa’s met een honkbalknuppel. Vervolgens bedreigde en beledigde hij hen.

Politie en het Openbaar Ministerie passen bij dergelijke bedreigingen zo veel mogelijk lik-op-stukbeleid toe. Ook kan het OM hogere straffen eisen dan in reguliere zaken.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →