Geavanceerde dubbele bewegingsdetector-technologie Aritech voor betere detectie vals alarm

Aritech heeft een nieuwe technologie geïntroduceerd in haar lijn van dubbele bewegingsdetectoren met twee belangrijke upgrades die een uitdaging voor gebruikers aanpakken: detectie van vals alarm.

De eerste update is een transitie van hardware die temperatuurschommelingen met een hoge precisie van analoog naar digitaal detecteert, waardoor elektrische storingen worden verminderd. De tweede baanbrekende technologie omvat een code die de software in staat stelt signalen te leren en de reacties dienovereenkomstig aan te passen.

Beide technologieën verbeteren de signaalkwaliteit voor immuniteit tegen valse alarmen. De ingenieurs van Aritech hebben de dual-motion detectoren uitgebreid getest om de betrouwbaarheid aan te tonen met een succespercentage van 99,5 procent.

Deze twee aanzienlijke verbeteringen vormen een aanvulling op de bestaande technologie die is ingebouwd in de Aritech-detectoren met dubbele beweging. Deze omvatten: spiegeloptiek met glijdende focus om het effect van de afstand tot een bewegend object te elimineren, de range gated radartechnologie die duidelijk de grens van het detectiebereik aangeeft om valse alarmen te voorkomen door microgolven die door muren heen gaan en tevens bescherming tegen sproeien, afdekken en het binnendringen van apparaten.

“Deze nieuwe technologie met dubbele bewegingssensoren is ideaal voor retail en residentiële toepassingen om het pand te beschermen”, zegt Aurelie Boyer, Product Manager, Detection, EMEA, Aritech. “Ze kunnen ook worden gebruikt in grotere installaties, zoals kritieke infrastructuur om aansprakelijkheid te voorkomen, productiebedrijven om inbraak te voorkomen en penitentiaire inrichtingen om ontsnappingen in een vroeg stadium te detecteren.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →