Rookmelders uit inspecties Politiekeurmerk Veilig Wonen

De werkgroep Kwaliteitsbeheer Politiekeurmerk heeft besloten dat de rookmelder geen onderwerp meer is in de inspecties van KIWA/R2B. Het is ook geen onderwerp meer bij de beoordelingen van een PKVW erkend bedrijf.

De opzet van het Politiekeurmerk in 1995 was vooral gericht op inbraakpreventie en sociale veiligheid van woningen en woongebouwen. Dat blijven de speerpunten van het Politiekeurmerk. Rookmelders waren hier een aanvulling op.

Sinds 1998 heeft het PKVW het plaatsen van rookmelders bevorderd in de nieuwbouw en de bestaande bouw. Ook is de rookmelder in de handleidingen opgenomen. Rookmelders zijn in 2003 opgenomen in het Bouwbesluit en dit jaar verplicht gesteld in de bestaande bouw.

De projectie- en plaatsingsvoorschriften zijn volgens de werkgroep zo complex dat dit overgelaten moet worden aan specifieke professionals. De controle wordt nu uitgevoerd door de verantwoordelijke overheidsinstanties. Hierdoor is het nu dus niet meer nodig de rookmelder te adviseren bij het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →