Modulaire camera’s Axis maken discrete installatie met grote flexibiliteit mogelijk

Axis Communications heeft een nieuwe generatie modulaire camera’s ontwikkeld, waaronder twee robuuste main-units, twee UL-erkende barebone main-units en vijf extra stevige sensoren. De AXIS F-serie van de nieuwste generatie staat garant voor discrete bewaking met een eenvoudige integratie.

Volgens een gedeeld cameraconcept worden de main-unit, sensor en kabel (tot 30 m) gekozen op basis van individuele behoeften. De AXIS F9111 is een 1-kanaals main-unit die 720p bij 180 fps of HDTV 1080p bij 60 fps biedt met de sensoren AXIS F21, AXIS F7225-RE en AXIS F4105-LRE.

Alle andere main-units ondersteunen vier HDTV 1080p-videostreams bij 30 fps op alle videokanalen en vereisen slechts één licentie voor video management software (VMS) en één switchpoort, ongeacht de main-unit. Alle main-units zijn voorzien van een ontstekingsregeling met gecontroleerde uitschakeling om te voorkomen dat de accu van het voertuig leegloopt bij installatie in voertuigen of bussen.

De UL-erkende barebone 4-kanaals main-units AXIS F9114-B en AXIS F9104-B zijn ideaal voor het bouwen van op maat gemaakte video-oplossingen. Ze worden verkocht zonder bovenkap en zijn ontworpen om te worden geïntegreerd in UL-gecertificeerde eindproducten.

Sensoren

De serie omvat ook vijf nieuwe sensoren, waaronder een visoogsensor (AXIS F2135-RE), een sensor met een vast brandpunt (AXIS F2105-RE) en een varifocale sensor (AXIS F2115-R). Daarnaast bevat het een uiterst discrete pinhole-sensor (AXIS F7225-RE) die ideaal is voor integratie in krappe ruimtes zoals machines en geldautomaten.

Verder biedt de serie een extra stevige en discrete mini dome-sensor (AXIS F4105-LRE) met ingebouwde IR-verlichting die ideaal is voor winkels of kantoren. Deze mini dome-sensor is ontworpen om schokken en trillingen te weerstaan en daardoor ook zeer geschikt voor bewaking in bussen. Hij ondersteunt een breed scala aan verwisselbare M12-lensopties, wat het mogelijk maakt het gezichtsveld aan te passen aan de bewaakte scène en de gevolgde objecten.

Cybersecurity

De F-serie van de nieuwste generatie is een volledig modulaire oplossing waarbij main-unit, sensor en kabel worden gekozen op basis van specifieke behoeften. Er zijn verschillende nieuwe accessoires beschikbaar voor gebruik met de sensoren. Daarnaast zijn er ingebouwde cybersecurity-functionaliteiten om ongeoorloofde toegang te voorkomen en het systeem te beveiligen. De Axis Edge Vault houdt bijvoorbeeld de Axis apparaat-ID veilig en vereenvoudigt de autorisatie van Axis-apparaten in het netwerk.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →