Compacte camera’s Axis voor hoogwaardige bewaking met geavanceerde analytics

Axis Communications heeft twee nieuwe ultracompacte panoramische camera’s gepresenteerd die zijn ontworpen voor hoogwaardige bewaking binnen. Deze camera’s zijn gebouwd op ARTPEC-8 en combineren uitstekende videoprestaties met veelzijdige mogelijkheden voor op Deep Learning gebaseerde analytics on the edge.

Deze discrete en eenvoudig te installeren panoramische camera’s leveren 360 of 180 graden beelden met tot 30 fps. De AXIS M4327-P Panoramic Camera heeft een 6 MP lens, de AXIS M4328-P een 12 MP lens. Ze kunnen tot vier aanpasbare gedewarpte weergavegebieden tegelijk streamen. Daarnaast leveren ze dankzij Axis Lightfinder en Axis Forensic WDR levensechte kleuren en veel details, ook in moeilijke lichtomstandigheden of bijna duisternis.

Met een Deep Learning-processor (DLPU) bieden deze panoramische camera’s verbeterde verwerkings- en opslagmogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om op de edge nog meer data te verzamelen en analyseren. Bovendien kunnen ze waardevolle metadata leveren, wat snel, eenvoudig en efficiënt forensisch zoeken in live of opgenomen video mogelijk maakt. Dankzij AXIS Object Analytics is het mogelijk om bewegende objecten in een scène te detecteren en te classificeren, allemaal afgestemd op specifieke behoeften.

Deze ultracompacte, betaalbare camera’s zijn snel en eenvoudig te installeren. Met de als accessoire beschikbare behuizingen kunnen ze worden overgeschilderd zodat ze in elke omgeving passen. Bovendien zijn de camera’s al in de fabriek scherpgesteld en kan de rotatie van het cameraoverzicht op afstand worden geregeld met de digital roll-functie, zodat dit niet handmatig hoeft te gebeuren.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →