SALTO neemt specialist in gezichtsherkenning TouchByte over

SALTO Systems heeft TouchByte overgenomen. Het Engelse bedrijf is gespecialiseerd in geavanceerde gezichtsherkenning voor toegangscontrole. De overname past in de toekomststrategie van SALTO om biometrische technologie verder te ontwikkelen voor toegangscontrole.

Digitale toegangsrechten, identiteiten en gezichtsherkenning worden steeds meer standaard in uiteenlopende bedrijfstakken. Vooral de toepassing van automatische gezichtsherkenning neemt snel toe. SALTO nam in 2022 Cognitec over, een snelgroeiend bedrijf op het gebied van gezichtsherkenning.

Dit was al een belangrijke stap om systemen voor toegangscontrole uit te bereiden met biometrie om bedrijven en organisaties een hogere beleving en gebruiksgemak te bieden. Integratie van het FaceVACS algoritme van Cognitec in de systemen van SALTO levert een heel nieuw scala aan mogelijkheden op voor bestaande en nieuwe producten.

Met de overname van TouchByte wil SALTO deze ontwikkeling versnellen, onder meer door het algoritme van Cognitec toe te voegen aan het portfolio van TouchByte. De overname van TouchByte onderstreept de inzet van SALTO voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

“Deze overname is een natuurlijke stap voorwaarts in onze missie om innovatieve en geavanceerde technologie naar de markt voor toegangscontrole te brengen”, aldus Marc Handels, Chief Technology & Innovation Officer bij SALTO Systems. “Met onze innovatieve oplossingen met gezichtsherkenning bieden we klanten een veilige en gebruiksvriendelijke manier om hun gebouwen te betreden.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →