154 supporters AZ aangehouden in Amsterdam voor groepsbelediging en vernieling

De politie heeft zaterdagavond 154 AZ-supporters aangehouden voor groepsbelediging en verstoring van de openbare orde. Elf supporters zijn opgepakt voor het vernielen van een bus. Zij hebben de nacht doorgebracht in de cel. Ook zouden twee agenten zijn mishandeld en beledigd.

De AZ-supporters zongen onderweg naar de Johan Cruijff ArenA antisemitische liederen. Agenten die in de metro aanwezig waren hebben de groep meerdere keren gewaarschuwd om hiermee te stoppen. Toen de groep bleef doorgaan werd besloten de metro stil te zetten bij station Strandvliet en de 154 supporters aan te houden. Ook was er volgens de politie een dreigende confrontatie met Ajax-supporters bij het in-en uitstappen van de metro.

De 154 supporters werden in bussen richting het cellencomplex in Amsterdam-Zuidoost vervoerd. Bij aankomst van het complex werden de ramen van een bus kapotgemaakt. Ook werden twee agenten beledigd en mishandeld. Voor het vernielen van de ramen en het geweld richting de agenten zijn elf supporters aangehouden. De andere supporters zijn na identificatie en kort verhoor gedurende de avond na de wedstrijd heengezonden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →