Geavanceerde, op afstand afstelbare domes Axis met ondersteuning voor geavanceerde analytics

Axis Communications heeft twee domecamera’s ontwikkeld die een kostenefficiënte installatie en ondersteuning voor geavanceerde analytics op basis van Deep Learning bieden. Ze beschikken over pan/tilt/roll/zoom (PTRZ)-functionaliteit op afstand waardoor het camerabeeld snel en eenvoudig via het netwerk kan worden aangepast.

Dankzij de PTRZ-functionaliteit op afstand zijn deze camera’s kostenefficiënt in installatie, onderhoud en gebruik. Het camerabeeld is snel en eenvoudig op afstand af te stellen en later bij te stellen. Dit biedt de flexibiliteit en de mogelijkheid om op toekomstige veranderingen te reageren zonder dat er een technicus aan te pas moet komen, zodat er minder onderbreking en stilstand is.

Met Lightfinder 2.0 en Forensic WDR leveren deze geavanceerde camera’s een uitstekende beeldkwaliteit en forensische details, zelfs bij weinig licht. De AXIS Q3626-VE biedt 4 MP, de AXIS Q3628-VE 8 MP. Ze zijn gebouwd op de nieuwste Axis system-on-chip (SoC) en beschikken over een Deep Learning-processor voor betere verwerkingsmogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om nog meer data dan voorheen te verzamelen en te analyseren, ‘on the edge’. Het levert ook waardevolle metadata op waarmee snel, eenvoudig en efficiënt forensische zoekopdrachten kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast detecteert en classificeert AXIS Object Analytics bewegende objecten voor een betrouwbare detectie met minder fout-positieven.

Deze vandaalbestendige camera’s met IK10-classificatie zitten in een metalen behuizing en zijn ideaal voor ruige omgevingen en zware weersomstandigheden. Elektronische beeldstabilisatie zorgt voor vloeiende videobeelden in situaties waarin de camera’s onderhevig zijn aan trillingen. Daarnaast helpen ingebouwde cybersecurity-functionaliteiten met het voorkomen van ongeoorloofde toegang en het beveiligen van het systeem. De Axis Edge Vault houdt bijvoorbeeld de Axis apparaat-ID veilig en vereenvoudigt de autorisatie van Axis-producten in het netwerk. Bovendien zorgen ze voor een veilige sleutelopslag met FIPS 140-2 niveau 2-certificering.

De camera’s zijn vanaf het tweede kwartaal van 2023 verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →