Nieuwe AI-camera’s BC500 en TC500 van Synology

De nieuwe BC500 en TC500 weerbestendige bullet- en turret-camera’s van Synology beschikken over geavanceerde functies op basis van kunstmatige intelligentie, leveren een hoge beeldkwaliteit en zijn naadloos te integreren met het video management systeem Surveillance Station.

De BC500 en TC500 hebben sensors van 5 megapixel die opnemen met een resolutie van 2880×1620 bij 30 frames per seconde (FPS), met een horizontale kijkhoek van 110 graden voor gedetailleerde, vloeiende videobeelden met brede gebiedsdekking. Met hun IP67-klasse voor stof- en waterbestendigheid, een nachtzicht tot wel 30 meter en de HDR-techniek met meerdere belichtingen zijn beide camera’s geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Ze stellen gebruikers in staat om op elk moment van de dag gangen en hallen te bewaken, maar ook grote open ruimtes zoals magazijnen en parkeerplaatsen en diverse omgevingen zoals musea.

Beide camera’s zijn uitgerust met krachtige AI-mogelijkheden die gebruikers voorzien van tijdige en nauwkeurige meldingen, zodat ze sneller kunnen reageren op incidenten. Functies zoals People and Vehicle Detection, Intrusion Detection en Instant Search helpen gebruikers om potentiële bedreigingen beter te herkennen, snel bepaalde gebieden te onderzoeken en relevante videobeelden op te zoeken en terug te halen.

De BC500 en TC500 zijn ontworpen voor naadloze integratie met Surveillance Station. Alle cameraconfiguratie- en netwerkinstellingen kunnen rechtstreeks in de Synology NAS-gehoste omgeving worden beheerd. Bovendien hoeven er voor Synology-camera’s geen Surveillance Station-apparaatlicenties worden gekocht of geactiveerd. Dit stroomlijnt het installatieproces, maakt een eenvoudige integratie mogelijk en verlaagt de kosten voor implementatie.

De nieuwe Synology-camera’s beschikken over edge-opslag voor failover, wat betekent dat ze blijven opnemen als er verbindingsproblemen zijn. Eenvoudige firmware-updates met configureerbare schema’s helpen beheerders om deze camera’s up-to-date te houden met de nieuwste beveiligingspatches, terwijl ondersteuning voor HTTPS en SRTP de veiligheid en privacy waarborgt door versleuteling van video- en datastromen.

De Synology BC500 is per direct verkrijgbaar in de Benelux. De TC500 is naar verwachting vanaf juni verkrijgbaar.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →