Man valt team boa’s aan met pepperspray in Leiden

Een 41-jarige man heeft woensdagavond een team van gemeentelijke opsporingsambtenaren (boa’s) aangevallen met pepperspray tijdens een controle in Leiden. Vijf opsporingsambtenaren werden geraakt. De verdachte is aangehouden.

De boa’s voerden een controle uit in de Marnixstraat toen de verdachte kwam aanlopen en de opsporingsambtenaren begon te beledigen. Hierop wilden de boa’s hem aanhouden, maar de man ging er vandoor. Toen de opsporingsambtenaren de verdachte verderop in de straat wilden aanspreken, spoot hij pepperspray in het gezicht van meerdere boa’s.

Hierop is de verdachte, een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats, aangehouden voor mishandeling. Hij is vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →