2N Access Unit 2.0 biedt meer flexibiliteit en gebruiksgemak

De nieuwe toegangscontrolelezer 2N Access Unit 2.0 van 2N ondersteunt zowel RFID-kaarten met meerdere frequenties, PIN via een touch keypad als op Bluetooth gebaseerde smartphone credentials. Dit geeft de flexibiliteit om verschillende gebruikers diverse toegangscontrole-opties te bieden, afhankelijk van hun behoeften of voorkeuren.

Voor toegang tot (en door) een kantoorgebouw kunnen sommige werknemers bijvoorbeeld de voorkeur geven aan snelle, gemakkelijke toegang via hun smartphone, terwijl anderen liever een RFID-kaart bij zich dragen. Pincodes zijn waarschijnlijk de beste optie voor incidentele bezoekers zoals schoonmakers. Het is met de unit ook mogelijk te werken met 2-factor authenticatie zoals smartphone credentials gevolgd door een pincode voor gebouwen die extra beveiliging vereisen.

Appartementencomplexen vragen om vergelijkbare flexibiliteit: jongere mensen geven vaak de voorkeur aan toegang met de smartphone, maar met als extra mogelijkheid een pincode, bijvoorbeeld voor het geval de batterij van de smartphone leeg is. Oudere bewoners daarentegen geven soms de voorkeur aan een RFID-kaart of pincode als primaire manier om toegang te krijgen tot het gebouw.

Behalve de flexibiliteit die de 2N Access Unit 2.0 biedt, voorkomt deze ook verspilling van ruimte en geld, door meerdere devices en modules te combineren. Dit maakt de installatie zeer eenvoudig en stroomlijnt daarnaast het beheer van de toegangscontrole devices per locatie.

De 2N Access Unit 2.0 is compatible met de 2N PICard. Daarmee kunnen administrators een unieke cryptografische keyset voor elke locatie aanmaken en deze gebruiken om nieuwe Protected Identity Credentials te coderen die op RFID-kaarten worden opgeslagen. 2N PICard Commander is gebaseerd op Mifare DESFire technologie en combineert een hoog beveiligingsniveau met een unieke eenvoudige workflow.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →