Nieuwe AI-detectiefuncties toegevoegd aan Camect

Camect heeft nieuwe waarschuwingsfuncties ontwikkeld waarmee de mogelijkheden van beveiligingssystemen verder zijn uit te breiden. Met de nieuwe toevoegingen hebben gebruikers meer controle over de waarschuwingen en meldingen die zij ontvangen, zodat het systeem is af te stemmen op specifieke behoeften.

Camect bevat nu een detectiefunctie voor rondhangen. In plaats van onmiddellijk waarschuwingen te sturen voor gedetecteerde objecten, kan Camect de beweging van het onderwerp analyseren en een bepaalde tijd wachten alvorens een waarschuwing te geven. Hierdoor worden alleen meldingen verstuurd wanneer een onderwerp voor langere tijd rondhangt, waardoor onnodige waarschuwingen worden verminderd.

Onderscheid tussen objecten die een scène binnenkomen of verlaten kunnen cruciaal zijn voor effectieve bewaking. Of het nu gaat om waarschuwingen voor voertuigen die een beperkt gebied binnenkomen of een beveiligd terrein verlaten: gebruikers kunnen nu aangeven in welk soort voertuigbeweging zij geïnteresseerd zijn.

Waarschuwingsgebieden

Het is voortaan ook mogelijk om de camerafeed te gebruiken om specifieke interessegebieden of uitsluitingen aan te duiden. Zo kan de aandacht van Camect worden gericht op objecten binnen het waarschuwingsgebied of om is het systeem te instrueren om objecten binnen een aangewezen waarschuwingsgebied te negeren. Hierdoor is het systeem aan te passen aan alle bewakingsprioriteiten en zijn onnodige meldingen te minimaliseren.

Met line crossing (lijnoverschrijding) introduceert Camect een veelgevraagde functie. Hiermee kan een virtuele lijn worden getrokken op de scène van de camera, waardoor in feite een virtuele struikeldraad wordt opgezet. Telkens wanneer een object deze lijn overschrijdt, zal Camect onmiddellijk de gebruiker op de hoogte stellen. Deze mogelijkheid is met name handig voor het bewaken van toegangspunten, perimeters of andere kritieke gebieden waar ongeautoriseerde toegang moet worden gedetecteerd.

Camect wordt geleverd door distributeur Lobeco Fire + Security.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →