Nieuwe add-on van ONVIF voor beveiligde communicatie

ONVIF, dat streeft naar wereldwijde toepassing van standaarden voor op IP gebaseerde beveiligingssystemen, heeft de zogenoemde TLS Configuration Add-on gepresenteerd voor beveiligde communicatie tussen apparaten en clients.

TLS Configuration is de eerste in een nieuwe categorie add-ons van ONVIF, met specificaties voor producten die voldoen aan een of meerdere richtlijnen (‘profielen’) van ONVIF. Add-ons vullen de profielen aan voor functionaliteiten en mogelijkheden die nog niet zijn meegenomen in de bestaande profielen. Eenmaal gepubliceerde profielen kunnen achteraf niet meer worden veranderd, wel ingetrokken. De add-ons zijn daarentegen eenvoudig aan te passen aan steeds veranderende vereisten en technische ontwikkelingen.

“De TLS Configuration Add-on Release Candidate is een goed voorbeeld waarom we ervoor hebben gekozen om add-ons te gaan ontwikkelen”, aldus ONVIF-voorzitter Leo Levit. “Deze eerste add-on biedt ONVIF conformiteit op het gebied van beveiligde communicatie tussen apparaten en clients. Specificaties voor cybersecurity moeten doorlopend worden geactualiseerd en door het concept met add-ons kunnen essentiële aanpassingen worden gemaakt op momenten dat ze nodig zijn.”

De add-on ondersteunt configuratie voor Transport Layer Security (TLS) encryptie om binnen een conformant video management systeem TLS-instellingen te configureren of bij te werken voor beveiligde communicatie tussen apparaten en clients.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →