Tip leidt naar 525 kilogram cocaïne op schip in Rotterdamse haven

De Zeehavenpolitie en de douane hebben in de Rotterdamse haven een partij van 525 kilogram cocaïne achterhaald op een schip dat op het punt stond te vertrekken. De partij vertegenwoordigt een straatwaarde van bijna 40 miljoen euro.

In de nacht van maandag op dinsdag kwam bij de meldkamer van de Rotterdamse politie een tip binnen dat in een lege container een hoeveelheid drugs zou zitten. De opsporingsdiensten konden het schip en de container al snel identificeren. De container werd van het schip gehaald en gecontroleerd. Er lagen 27 zakken met 525 pakketten in.

Andere vondsten

De afgelopen week heeft de douane nog twee andere vondsten gedaan na reguliere controles. Op 20 juli werden in een container met avocado’s uit Costa Rica 74 pakketten drugs uit de achterwand van een container verwijderd. Op 23 juli werd in een container met ananassen uit Peru een partij van 46 kilogram drugs uit de inspectieruimte van een reefercontainer gehaald. Deze twee ladingen vertegenwoordigen een straatwaarde van zo’n 9 miljoen euro.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →