CCV onderzoekt weerbaarheid mkb’ers tegen cybercrime

De grootte van een onderneming is bepalend voor de hoeveelheid maatregelen die wordt genomen tegen cybercriminaliteit zoals ransomeware. Hoe groter de onderneming, hoe meer maatregelen worden getroffen. Vooral kleinere ondernemingen van 2-10 en 10-50 fte’s doen minder tegen cybercrime.

Dat blijkt uit onderzoek door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het onderzoek richtte zich op drie branches, met elk hun eigen digitale werkprocessen: kinderopvang, makelaars en restaurants.

Het draaien van softwareupdates en het gebruik van antivirussoftware zijn twee basisprincipes die door de meeste mkb’ers goed worden uitgevoerd. De andere drie basisprincipes van het Digital Trust Center hebben meer aandacht nodig.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →