Veiligheidsbranche: zet betere publiek-private samenwerking in verkiezingsprogramma’s

De publiek-private samenwerking op het gebied van veiligheid moet de komende kabinetsperiode worden geoptimaliseerd. Daartoe moet het worden opgenomen in de verkiezingsprogramma’s die de politieke partijen momenteel schrijven.

Die oproep doet de Nederlandse Veiligheidsbranche in een brief aan alle politieke partijen.

Naast verbetering van de samenwerking tussen veiligheidsbedrijven en politie en Koninklijke Marechaussee staan nog vier onderwerpen op de prioriteitenlijst van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Zo wil de brancheorganisatie dat informatie tussen politie en Koninklijke Marechaussee aan de ene kant en beveiligingsorganisaties aan de andere kant beter mogelijk wordt.

Ook wil zij dat de ondersteuning van politie door private partijen verder wordt uitgebouwd en bepaalde politietaken over laten nemen zodat politie en Defensie zich kunnen concentreren op hun kerntaken.

De rechtsbescherming voor beveiligers moet wat de Veiligheidsbranche betreft gelijk worden gesteld aan die van andere hulpverleners en veiligheidsfunctionarissen en het bestaande onafhankelijke Keurmerk Beveiliging moet worden verbonden aan de vergunningverlening voor beveiligingsorganisaties en recherchebureaus om de kwaliteit van die organisaties te garanderen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →