Gestolen auto’s net op tijd van schip gehaald in haven Vlissingen

Drie gestolen auto’s zijn net op tijd van boord gehaald van een schip in de haven van Vlissingen Oost. Het schip was gereed om te vertrekken naar Afrika.

Na een tip over een gestolen auto aan boord van het in de haven afgemeerde schip troffen de Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant en de Douane de auto’s aan in een container. Nadat de container van boord was gezet, werden tussen bankstellen en matrassen niet één, maar drie gestolen personenauto’s ontdekt.

Vrijdag zijn ook nog twee andere containers extra gecontroleerd. Hierin bleken geen gestolen goederen te staan.

Tussenstop

De personenauto’s waren in Nederland gestolen en zouden via Antwerpen naar Afrika worden verscheept. Omdat het schip in Vlissingen-Oost een tussenstop maakte, konden de voertuigen daar in beslag worden genomen. Het bedrijf waar het schip lag afgemeerd, het schip en de bemanning heeft zelf niets met de diefstal of heling van de auto’s te maken.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →