Fans Feyenoord niet welkom in Rome

Supporters van Feyenoord zijn niet welkom bij het Champions League-duel tegen Lazio op dinsdag 7 november in Rome. Dat heeft het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken besloten.

De fans van de Rotterdamse club worden geweerd uit de Italiaanse hoofdstad sinds de ongeregeldheden bij een Europees duel tussen Feyenoord en AS Roma in 2015. Destijds raakte onder meer de vier eeuwen oude Barcaccia-fontein bij de beroemde Spaanse Trappen beschadigd.

Ook vorig seizoen mochten in Rome bij de wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League tussen AS Roma en Feyenoord geen Rotterdamse fans aanwezig zijn. Feyenoord speelt op 25 oktober eerst thuis tegen Lazio. Of daarbij dan wel Italiaanse fans welkom zijn in Rotterdam, is volgens RTV Rijnmond nog onbekend.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →